choice

Εκπληκτικό street art από τον iNO

Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο iNO και από το 2000 δημιουργεί όχι μόνο στους τοίχους της Αθήνας και άλλων πόλεων, αλλά και στο εξωτερικό, όπου είναι γνωστός. Γεννημένος στην Αθήνα και απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών, αυτοπροσδιορίζεται ως graffiti writer και μέσα από την τέχνη του περνάει κοινωνικά μηνύματα ομορφαίνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο γύρω μας.

Ο σπουδαίος έλληνας καλλιτέχνης για τον οποίο πρόσφατα έγραψαν και οι New York Times,  δεν δημιουργεί απλά graffiti  αλλά murals. Αυτός είναι ο ακριβής προσδιορισμός των εκτεταμένων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων στο δημόσιο χώρο. Ο iNO ζωγραφίζει κυρίως με σπρέι και τα περισσότερα θέματά του είναι συνήθως ασπρόμαυρα και απεικονίζουν πρόσωπα.

Μία από τις εντυπωσιακότερες δημιουργίες του έχει τον τίτλο «System of a Fraud» (το Σύστημα μιας Απάτης). Το έργο με τις μορφές του νομοθέτη Σόλωνα φτάνει σε ύψος τα 17 μέτρα, είναι φτιαγμένο με spray και ακρυλικά χρώματα και ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε πει για αυτό: «Σε μια εποχή όπου και οι δυο πλευρές του διεφθαρμένου ελληνικού συστήματος καταρρέουν, αποφάσισα να απεικονίσω την μορφή του νομοθέτη Σόλωνα, του θεμελιωτής της δημοκρατίας».

Η πορεία του iNO που έχει καταφέρει να ζει από την τέχνη του, ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς η οποία υποστηρίζει πως δεν τελειώνει ποτέ, αναφέροντας την περίφημη κουβέντα του Albert Einstein: «Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο, για να ισορροπήσεις πρέπει να κινείσαι διαρκώς».