choice

Αρχαία βυθισμένη πόλη στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Σίγουρα πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται πάντα στην κορυφή των υποθέσεων μυστηρίου, με περιστατικά ανεξήγητων εξαφανίσεων πλοίων και  αεροσκαφών όπως και με άλλα περίεργα συμβάντα που έχουν αναφερθεί.

Το διάσημο Τρίγωνο των Βερμούδων κρύβει και κάτι άλλο στο βυθό του...

Πριν από δύο περίπου χρόνια μία ομάδα Καναδών επιστημόνων ανακάλυψε μια χαμένη πόλη. Πολύ κοντά στις ακτές της Κούβας εντοπίστηκαν ερείπια κτηρίων, τέσσερις πυραμίδες αλλά και αρκετά αγάλματα «σφίγγες». Μάλιστα όπως λέγεται οι πυραμίδες είναι μεγαλύτερες από την πυραμίδα του Χέοπος της Αιγύπτου!

Η αρχαία πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και οι ειδικοί εξηγούν ότι τα απομεινάρια της μας γυρίζουν πίσω στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής. Όμως οι επιστήμονες Paul Weinzweig και η Pauline Zalitzki, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα, την χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.

Βέβαια μέχρι σήμερα υπήρξαν και υπάρχουν πολλές περιοχές όπου θα μπορούσε να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα. Οι περισσότερες από αυτές που θεωρούνται και οι πιο πιθανές βρίσκονται στη Μεσόγειο, όπως η Σαρδηνία, η Σικελία, η Μάλτα, η Κύπρος, η Κρήτη και η Σαντορίνη, η Ανδαλουσία, αλλά και άλλες περιοχές της Τουρκίας και του Ισραήλ.