choice

Μία υπέροχα κρυμμένη παραλία σε βουνό!

Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες παραλίες στον κόσμο. Ένας μικρός παράδεισος που βρίσκεται στα φημισμένα Marieta Islands στην ακτή Nayarit του Μεξικού.

Τα Marieta Islands σχηματίστηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν από ηφαιστειακή δραστηριότητα. Στις αρχές του 1900 η μεξικάνικη κυβέρνηση άρχισε να διεξάγει στρατιωτικές δοκιμές στα νησιά με μεγάλες εκρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις. Λέγεται ότι οι δοκιμές αυτές είναι η αιτία για τον σχηματισμό των πολλών απίστευτων σπηλιών και βράχων που βλέπουμε σήμερα.

Η μικρή αυτή παραλία γνωστή ως Hidden Beach, είναι καλά κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού δημιουργώντας ένα από τα πιο ασυνήθιστα φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο. Για να φτάσει κανείς σε αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σκάφος ή να κολυμπήσει 15 περίπου μέτρα μέσα σε μια σπηλιά. Όποιος τυχερός βρεθεί εκεί σίγουρα θα θυμάται την εμπειρία του για πάντα. Πεντακάθαρα νερά, άφθονη σκιά, ειδυλλιακό τοπίο και μάλιστα μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα.

Ο παράδεισος των Marieta Islands είναι ακατοίκητος. Το 1960 μετά την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε εξαιτίας των στρατιωτικών δοκιμών χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο. Ο Γάλλος εξερευνητής –ωκεανογράφος Jacques-Yves Cousteau ήταν αυτός που έκανε γνωστό το πρόβλημα παγκοσμίως, με μία δυνατή διαμαρτυρία κατά των εκτεταμένων στρατιωτικών δοκιμών που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.

Οι δραστηριότητες που επιτρέπονται στην περιοχή είναι ελάχιστες. Κολύμπι, ψαροντούφεκο και kayak είναι τα μόνα που επιτρέπονται ώστε να μην διαταραχτεί η φυσική ομορφιά του τοπίου.