choice

San Marino: Ονειρεμένο και μοναδικό

Η Γαληνότατη Δημοκρατία του San Marino είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου με έκταση μόλις 61,2 τετρ.χλμ. και πληθυσμό 30.324 κατοίκους.
Πρόκειται για μεσόγεια χώρα, βρίσκεται στην κεντρική ιταλική χερσόνησο στις πλαγιές του όρους Titano και σε ύψος 675 μέτρων.

Το κρατίδιο ιδρύθηκε από τον κήρυκα Marino στις 3 Σεπτεμβρίου του 301 μ.Χ.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο χριστιανός λιθοξόος στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στην περιοχή όπου έχτισε μια μικρή εκκλησία και με αυτόν τον τρόπο ίδρυσε την πόλη και αργότερα το κράτος του San Marino.

Με τα επιβλητικά παλάτια και τα άθικτα από τον χρόνο κτίσματα της, η χώρα με την πρώτη ματιά μεταφέρει τον ταξιδιώτη στην ατμόσφαιρα του Μεσαίωνα.
Εντυπωσιακά κτίρια βρίσκονται γαντζωμένα σε όλη την κατάφυτη πλαγιά ενός απόκρημνου λόφου ενώ στην κορυφή δεσπόζουν τα κάστρα της μεσαιωνικής πολιτείας του San Marino.

Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και της τέχνης θα βρουν εδώ αρκετά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Μοναστήρια, εκκλησίες και παλάτια ορθώνονται στα καλντερίμια με φόντο αμπελώνες και πράσινα περιβόλια, μα αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η θέα του πράσινου κάμπου που χάνεται στο γαλάζιο της Αδριατικής. Κτισμένοι πάνω στις τρεις κορυφές του Monte Titano, οι πύργοι του Σαν Μαρίνο αποτελούν κυριολεκτικά το... κερασάκι στην τούρτα.

Ανάμεσα στα μουσεία της παλιάς πόλης του San Marino βρίσκεται το Ferrari Museum, όπου οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν 25 συλλεκτικές Ferrari.

Η πόλη που από τον Ιούλιο του 2008 έχει κηρυχθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO υποδέχεται πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.

Απολαύστε μια βόλτα στο San Marino μέσα από ένα εντυπωσιακό timelapse.