choice

Απίστευτο show φωτός στο Dubai

Μέσα στον Μάρτιο, το κοσμοπολίτικο εμιράτο του Dubai έγινε ένα από τα φωτεινότερα σημεία του πλανήτη. Από τις 20 έως τις 29 του μήνα, 32 εγκαταστάσεις φωτισμού δημιούργησαν μία ονειρεμένη ατμόσφαιρα και προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες.

Το φεστιβάλ φωτός πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και με την συνεργασία του δήμου της Lyon και της ομάδας που διοργανώνει το διάσημο φεστιβάλ φώτων (Ville de Lyon) της γαλλικής πόλης.

Το Dubai Festival of Lights αναπτύχθηκε στο Downtown Dubai και σε μία έκταση 500 στρεμμάτων. Mohammed Bin Rashid Boulevard, The Dubai Fountain, Souk Al Bahar, The Address Downtown Dubai, τα ξενοδοχεία Palace Downtown Dubai, Burj Plaza, Πλατεία Emaar και άλλα βασικά κτήρια «ντύθηκαν» με φως και χρώμα αλλάζοντας μορφή και ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Jean-Charles de Castelbajac: «Η βασική μου ιδέα μου ήταν να μεταφέρω την ιστορία της γηραιάς ηπείρου, αλλά και μιας πόλης που δημιουργεί ιστορία. Οπότε αποφάσισα να εγκαταστήσω μια κατασκευή για την ουσία του συναισθήματος, κάτι σχετικά με τη σειρά των αναμνήσεων. Έτσι δημιούργησα ένα κάστρο, που μοιάζει σαν κομμάτι της καρδιάς ενός παιδιού ή σαν το κέντρο μιας πόλης στην οποία χτίζεται το μέλλον».

Στο Dubai Festival of Lights έλαβαν μέρος κορυφαίοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες που με τις δημιουργίες τους μεταμόρφωσαν το εμιράτο σε ένα παραμυθένιο τοπίο γεμάτο φως!