choice

Ταξίδι στην ονειρεμένη Κροατία

Δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει τον τίτλο της «πριγκίπισσας της Αδριατικής».

Η Κροατία αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με τις Δαλματικές ακτές, τα νησιά της, με τα υπέροχα θαλασσινά τοπία, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικά διατηρημένες μεσαιωνικές πολιτείες της.

Η χώρα διαθέτει 1.178 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περισσότερα από 1.000 νησιά, όπως επίσης και πόλεις που καθρεπτίζονται στα νερά της Αδριατικής κλέβοντας την παράσταση!

Dubrovnik, Split, Trogir, Sibenik, Zadar και Rijeka είναι το δυνατό σημείο των Δαλματικών ακτών.

Ο τόπος αυτός του ήλιου και της θάλασσας των Δυτικών Βαλκανίων καταφέρνει με άνεση να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Συνδυάζει τη γοητεία μιας χαρισματικής φύσης με την πλούσια τοπική ιστορική κληρονομιά και «μαγεύει» με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές που γλιστράνε απότομα μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας, τις μικρές και μεγάλες ονειρικές παραλίες, τα καθάρια γαλαζοπράσινα νερά και τους κρυφούς ορμίσκους.

Δύο Κροάτες κινηματογραφιστές, οι Mario Romulic και Drazen Stojcic μας παρουσιάζουν τις ομορφιές της χώρας τους μέσα από ένα εκπληκτικό timelapse που αποδεικνύει πως η Κροατία είναι πραγματικά ένας μαγευτικός προορισμός.