choice

Γνωρίστε την πιο παράξενη λίμνη του κόσμου

Θα μπορούσε να είναι δημιούργημα του ανθρώπου, όμως η φύση ξέρει να μας εκπλήσσει και να μας παρουσιάζει κάποια από τα πιο θαυμαστά «έργα» της.

Στο νησί Middle Island της Δυτικής Αυστραλίας, το μεγαλύτερο από τα νησιά και νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche, υπάρχει μια λίμνη που όμοιά της δεν θα συναντήσει κανείς πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για την λίμνη Hillier που έχει γίνει διάσημη για το ιδιαίτερο χρώμα του νερού της το οποίο είναι… ροζ!

Η συγκεκριμένη λίμνη ανακαλύφθηκε το 1802, έχει πλάτος περίπου 600 μέτρα, την «αγκαλιάζουν» σκουροπράσινα δάση ευκαλύπτων και διαθέτει υφάλμυρο νερό. Το χρώμα του βέβαια παραμένει ένας γρίφος τον οποίο προσπαθούν να «λύσουν» οι επιστήμονες.

Μία από τις πιθανές εξηγήσεις που έχουν δοθεί για το ροζ του νερού, είναι ότι ο χρωματισμός ίσως οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα λευκού θαλασσινού αλατιού που έρχεται σε αντίθεση με τα κόκκινα αλόφιλα βακτηρία που βρίσκονται στις κρούστες άλατος. Μία άλλη θεωρία μιλά για τις χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων αλλά και των διαφόρων τύπων βακτηριδίων και φυκιών.

Η λίμνη Hillier αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών και μάλιστα πολλοί bloggers από όλο τον κόσμο έχουν την επίσκεψη στη λίμνη ως ένα από τα πράγματα που θέλουν οπωσδήποτε να πραγματοποιήσουν.