choice

Ένα θεαματικό φαινόμενο στην Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή χώρα και δικαιολογημένα αποτελεί τον παράδεισο για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Διαθέτει πολλές περιοχές με μαγευτικά και θεαματικά τοπία που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε κάποια στιγμή από κοντά. Η μαγεία που την περιβάλει γίνεται έντονα εξωπραγματική τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τη διάρκεια του φυσικού φαινόμενου «Midnight Sun».

Τον Ήλιο του Μεσονυχτίου μπορούν να τον απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών που βρίσκονται Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και Νότια του Κύκλου της Ανταρκτικής, όπου ο ήλιος δεν δύει ποτέ με αποτέλεσμα να είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Στην Ισλανδία το φαινόμενο γίνεται ιδιαίτερα συναρπαστικό κατά τη διάρκεια της νύχτας με τον ήλιο να κινείται παράλληλα στον ορίζοντα δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο και συναρπαστικό θέαμα.

Με το νησί να βρίσκεται σε μία μόνιμη κατάσταση ηλιοβασιλέματος, ο ταξιδιώτης βρίσκεται σε μια χώρα αντιθέσεων και εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς.
Ενεργά ηφαίστεια, καυτά ποτάμια λάβας και εντυπωσιακοί θερμοπίδακες συνυπάρχουν με αρχαίους παγετώνες, δυνατούς καταρράκτες και ορμητικούς ποταμούς συνθέτοντας το μοναδικό τοπίο της άγριας και ανόθευτης ισλανδικής φύσης.

Ο 35χρονος κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Joe Capra είναι ο δημιουργός του timelapse που ακολουθεί. Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Για 17 μέρες ταξίδευα μόνος μου σε ολόκληρο το νησί, φωτογραφίζοντας σχεδόν 24 ώρες τη μέρα, κοιμόμουν μέσα στο αμάξι και έτρωγα όποτε είχα χρόνο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τράβηξα 38.000 φωτογραφίες, διένυσα περίπου 4.600 χιλιόμετρα και είδα μερικά από τα πιο εκπληκτικά και απερίγραπτα τοπία του πλανήτη! Η Ισλανδία είναι σίγουρα ένα από τα πιο ασυνήθιστα μέρη που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε