choice

Οι δύο γίγαντες της πληροφορικής κατακτούν τους ουρανούς

 

Ο διαρκής αγώνας να αποτελούν μέρος αλλά και να είναι πρωτοπόροι στα συνεχή άλματα της τεχνολογίας, οι δύο γίγαντες Google και Facebook οδηγούν το επόμενο πεδίο δράσης στους… αιθέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook σκοπεύει να προβεί στην αγορά της Titan Aerospace έναντι 60 εκατ. δολ. Της εταιρίας δηλαδή που κατασκευάζει τροχιακά αεροσκάφη τα οποία έχουν την δυνατότητα να κινούνται με ηλιακή ενέργεια για 5 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθούν.

Σκοπός είναι να βρεθούν στον ουρανό 11.000 αεροσκάφη τύπου «Solara 60» για να παρέχουν ιinternet σε κάθε γωνία του πλανήτη μας. Συγχρόνως θα μπορούν να κάνουν χρήση αεροφωτογράφισης, παρακολούθησης του καιρού, ενώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο και στον τομέα των επικοινωνιών.

«Όταν το κάνεις στο έδαφος, υπάρχουν πολλές δαπάνες. Πρέπει να βάλεις καλώδια, να σκάψεις, να μπεις μέσα στις πόλεις. Έτσι, πηγαίνοντας στον αέρα, είναι μια προφανής λύση. Είναι πολύ φτηνότερη και μπορεί να καλύψει μια σχετικά μεγάλη ποικιλία ανθρώπων» εξηγεί ο οικονομολόγος Michael Kente.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του Euronews, παρουσίασε την Google να βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την δημιουργία αερόστατων που θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν στην στρατόσφαιρα μεταφέροντας οπτικές ίνες. Είναι σαφές πλέον ότι η Google θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την κατάκτηση του ουρανού, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο από τα παραπάνω εγχειρήματα σε μεγάλο πληθυσμό αναμφίβολα θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στον τομέα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης.

Συγχρόνως με δισεκατομμύρια επιπλέον χρήστες, οι δύο εταιρίες θα αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.