choice

Ο γύρος της Ελλάδας σε 13 ημέρες

Τέσσερα νέα παιδιά από την Κατερίνη που αγαπούν τα ταξίδια και την περιπέτεια, ξεκινούν την Πρωτομαγιά ένα ταξίδι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Στόχος τους να κάνουν τον γύρο της Ελλάδας σε 13 ημέρες και σκοπός τους να αναδείξουν τις ομορφιές της χώρας μας μέσω διαδικτύου.

Το σχέδιο είναι έτοιμο: Για τις μετακινήσεις τους από πόλη σε πόλη θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο και λεωφορείο, θα προτιμήσουν μηχανάκι για να κινούνται με άνεση στα νησιά, θα μπουν σε αεροπλάνο για να μεταβούν γρήγορα στην Κρήτη ενώ θα… βασιστούν στα πόδια και στις αντοχές τους για να ανέβουν στον Μύτικα του Ολύμπου. Συνολικά θα διανύσουν 4.200 χιλιόμετρα και θα επισκεφτούν 62 πόλεις.

Ο γύρος της Ελλάδας θα έχει ως αφετηρία την Κατερίνη με επόμενη στάση τη Θεσσαλονίκη. Χαλκιδική, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορμένιο, Κομοτηνή, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα οι επόμενοι σταθμοί των τεσσάρων νεαρών. Από το νησί των Φαιάκων θα επιστρέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην Πελοπόννησο για να περάσουν από Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο και να καταλήξουν στην Αθήνα. Επόμενη στάση η Κρήτη και η Σαντορίνη, ο Πειραιάς και ανεβαίνοντας πάλι προς το Βορρά, η Χαλκίδα, η Λαμία, ο Βόλος, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Ο τερματισμός του ταξιδιού θα γίνει στον Όλυμπο.

Οι τέσσερις φίλοι που αποφάσισαν να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία είναι οι 25χρονοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Πανίδης, Χριστόφορος Αμανατίδης και Πάρης Παρασκευαΐδης. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η πρώτη φορά που 'έπεσε' η σχετική ιδέα ήταν πριν από δύο - τρία χρόνια μετά από ξενύχτι όταν βρισκόμασταν, τέσσερις φίλοι, μέσα σε ένα μικρό αυτοκινητάκι. Τότε, σε ένα κλίμα ευχάριστης διάθεσης κάποιος από εμάς 'πέταξε' την ιδέα να κάνουμε τον γύρο της Ελλάδας και, γιατί όχι, και του κόσμου".

Απαντώντας στην ερώτηση «πώς θα γίνει όλο αυτό το ταξίδι μέσα σε 13 μέρες;» εξήγησε πως «αν υπήρχε χρόνος ενός μήνα, το ταξίδι δεν θα είχε νόημα» και συνέχισε διευκρινίζοντας πως το πρόγραμμα είναι καθορισμένο με απόκλιση μισάωρου. «Θα περνάμε από πέντε πόλεις κάθε μέρα βιαστικά, θα 'τραβάμε' πλάνα και θα ξέρουμε ακριβώς πού θα πάμε, ποια πλάνα θα τραβήξουμε και ποιες αποστάσεις θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διανύσουμε».

Φυσικά μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού το video αλλά και οι φωτογραφίες από τις ομορφιές της χώρας μας θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο. Για την ώρα οι προετοιμασίες συνεχίζονται ώστε την πρώτη του Μάη, οι τέσσερις φίλοι να είναι πανέτοιμοι για αναχώρηση.

Πάντως η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική αφού όπως λέει ο Γιώργος Παπαδόπουλος: «Κάποιοι μας προσφέρουν διαμονή σε ξενοδοχείο, κάποιοι προσφέρονται να μας πληρώσουν τα εισιτήρια στο καράβι και κάποιοι τρίτοι μας σταματάνε στο δρόμο και μας ζητούν να συμμετέχουν και αυτοί στο ταξίδι. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό γιατί σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόμασταν λεωφορείο!»

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για την προσπάθεια των παιδιών δεν έχετε παρά να το κάνετε μέσω της σελίδας τους στο facebook.