choice

Η Lamborghini αποκαλύπτει το σχεδιασμό του νέου της supercar

Μπορεί ακόμη να μην έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους αλλά οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 1.000.

Ο λόγος για τη νέα Lamborghini με την ονομασία Huracan LP610-4 η οποία καλείται να αναμετρηθεί με τις Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo και McLaren 12C.

Το βάρους 1.422 kg supercar διαθέτει μία βελτιωμένη έκδοση του 5.2 V10 της Gallardo, πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 ενώ αποδίδει 610 ίππους στις 8.250 στροφές ανά λεπτό και 57 kgm ροπής στις 6.500 στροφές ανά λεπτό.

Ο οδηγός έχει την δυνατότητα περιστρέφοντας το τιμόνι να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα (Strada, Sport και Corsa) που επηρεάζουν την απόδοση του κινητήρα αλλά και την λειτουργία του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που διαθέτει, όπως και την τετρακίνηση.

Η νέα Lamborghini πιάνει τελική ταχύτητα στα 322 km/h ενώ ο βασικός της εξοπλισμός περιέχει κεραμικά φρένα. Στον extra εξοπλισμό βρίσκουμε το ενεργό Lamborghini Dynamic Steering και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση. Το αυτοκίνητο διαθέτει 12,3” TFT LCD πίνακα οργάνων ο οποίος παρουσιάζει και όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου.

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής σχεδιαστής Filippo Perini : «…η Huracan έχει μία βασική σχεδιαστική γραμμή που ξεκινά από το ρύγχος και καταλήγει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου».

Στο video που ακολουθεί αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός του νέου ιταλικού supercar.