choice

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην «άκρη του κόσμου»

Παταγονία!

Για πολλούς «η άκρη του κόσμου». Η περιοχή καλύπτει μια έκταση 787.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και καταλαμβάνει το νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής και βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής. Δυτικά και νότια περιλαμβάνει την οροσειρά των Άνδεων, ενώ ανατολικά τα υψίπεδα και τις πεδιάδες των αργεντινών πεδιάδων.

Βουνά, πυκνά δάση, εντυπωσιακοί παγετώνες και λίμνες συνθέτουν το τοπίο της Αργεντινής Παταγονίας. Εκπληκτικής ομορφιάς φιόρδ και παγόβουνα, δρυμοί με χιλιάδες θηλαστικά, ορμητικά ποτάμια και ξεχασμένα χωριουδάκια συναντά κανείς στο κομμάτι της Παταγονίας που βρίσκεται στη νότια Χιλή.

Όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί την Παταγονία, θα το κάνει για να απολαύσει τη φύση της. Μία φύση εκπληκτική που όμοιά της συναντάς μόνο στη Νέα Ζηλανδία, τη Σκανδιναβία και την Αλάσκα. Το ταξίδι στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής παρασύρει τους επισκέπτες σ' έναν κόσμο βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού.

Η Παταγονία παραμένει μια από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, καθώς αριθμεί μόλις έναν κάτοικο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Θεωρείται ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη της γης και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Ο Steffen Sailer, επαγγελματίας κινηματογραφιστής της φύσης και της άγριας ζωής, μας παρουσιάζει ένα timelapse με θέμα του, την χερσόνησο της Παταγονίας.