choice

Πόσο μαγευτική είναι η Νέα Ζηλανδία;

Την απάντηση θα μας την δώσει το video ενός καλλιτέχνη που λατρεύει την φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Ο Shawn Reeder μέσα σε 6 περίπου λεπτά, καταφέρνει να μας παρουσιάσει τις αμέτρητες ομορφιές μιας χώρας που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να επισκεφτούμε.

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια χώρα που αποτελείται από 2 μεγάλα και πολλά μικρότερα νησιά στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι μια χώρα που βραβεύεται ως οικολογικός προορισμός, αφού δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να γίνονται πυρηνικές δοκιμές στα χωρικά της ύδατα.

Τα φυσικά της τοπία είναι πανέμορφα και έχουμε πάρει μία γεύση από αυτά χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αλλά και της ταινίας «Μαθήματα πιάνου». Ψηλά βουνά που στέκουν αγέρωχα, ένα τροπικό δάσος γεμάτο εκπλήξεις, μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία, γεφύρια που αιωρούνται πάνω από πολύχρωμες λίμνες και θερμές πηγές, απέραντες ακτές που σε καθηλώνουν.

Στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν δώδεκα εθνικά πάρκα και πέντε θαλάσσια. Δυο από αυτά μάλιστα έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς! Οι ιθαγενείς Maori της Χώρας του Λευκού Σύννεφου (Νέα Ζηλανδία) πιστεύουν ότι «Η γη είναι μια μάνα που ποτέ δεν πεθαίνει». Και έχουν δίκιο…..

Ο Shawn Reeder πέρασε τρεις μήνες στη χώρα αυτή, τράβηξε περισσότερες από 150.000 φωτογραφίες και χρησιμοποίησε τις 8.640 από αυτές για να δημιουργήσει το timelapse που μπορείτε να απολαύσετε και εσείς.