choice

Πόσοι καταρράκτες μπορεί να χωρέσουν σε ένα μέρος ;

Το  Oahu είναι το τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο νησί της Hawaii και αυτό που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από τα νησιά της πολιτείας. Άλλωστε η πρωτεύουσα της  Hawaii, η Honolulu βρίσκεται σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Το  Oahu αποτελείται από δύο ανενεργά ηφαίστεια ανάμεσα στα οποία βρίσκεται μια πλατιά κοιλάδα. Το σχήμα του νησιού είναι ακανόνιστο, αποτέλεσμα δύο μεγάλων κατολισθήσεων, οι οποίες καταποντίσανε το μισό δυτικό μέρος του νησιού και το ένα τρίτο του βορειοανατολικού.

Αυτό που μπορεί να αντικρύσει κανείς σήμερα στα δύο άκρα του νησιού , είναι δύο οροσειρές  κατάλοιπα των ηφαιστείων. Κάπου εκεί, μέσα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο, ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα μέρος που θα τον «αιχμαλωτίσει» με την ομορφιά του. Πολλοί μικροί καταρράκτες κάνουν την εμφάνισή τους μέσα από τις πλαγιές των βουνών, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ο τόπος αυτός έχει χαρακτηριστεί και ως «Η γη των χιλίων καταρρακτών» αν και στην πραγματικότητα οι καταρράκτες είναι λιγότεροι. Το βέβαιο είναι ότι προσφέρουν στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία!

Στο Oahu  υπάρχει και το «Haiku Stairs» ή αν προτιμάτε «Stairway to Heaven». Ένα μονοπάτι με 3.922 σκαλοπάτια που κατασκευάστηκε το 1942 και το οποίο φτάνει μέχρι την κορυφή της οροσειράς Ko΄olau σε υψόμετρο 850 μέτρων. Από το 1987 έχει κλείσει για το κοινό αλλά οι λάτρεις της περιπέτειας, παρά την απαγόρευση που ισχύει μέχρι και σήμερα, δεν διστάζουν να το επισκεφτούν.

Το Oahu είναι ζωηρό και ζωντανό, εκλεπτυσμένο και ευγενικό, με αγροτικές καταβολές αλλά σφύζει και από πολιτισμό. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας του βασίζεται στον τουρισμό.

Τέλος να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο νησί βρίσκεται και το Pearl Harbor που έγινε γνωστό από την Ιαπωνική επίθεση κατά του Αμερικανικού στόλου το 1941.