choice

Στο ονειρικό Flam της Νορβηγίας…

Δεν είναι κινηματογραφικό σκηνικό που στήθηκε για τα γυρίσματα κάποιας ταινίας.

Είναι πραγματικό «σκηνικό» και βρίσκεται μεταξύ των ανατολικών και δυτικών τμημάτων της Νορβηγίας. Πρόκειται για την κοιλάδα Flam και ένα πανέμορφο μικρό χωριό που βρίσκεται σε αυτήν.

Το χωριουδάκι αυτό με τους 450 κατοίκους, τα πολύχρωμα σπίτια του δίπλα στις ακτές του ποταμού και την αξεπέραστη φυσική ομορφιά του, προσελκύει τους Νορβηγούς αλλά και πολλούς ξένους επισκέπτες που το επιλέγουν για να αισθανθούν «ένα με τη φύση».

Πολλοί τουρίστες προτιμούν να φτάσουν εκεί με το Flam Railway. Είναι το τρένο το οποίο εκτελεί μία διαδρομή που ουσιαστικά αποτελεί 20 χιλιόμετρα κατάβαση από τα 3.000 πόδια στα φιόρδ του χωριού Flam. Οι επιβάτες του τρένου μένουν άφωνοι με τις εικόνες που αντικρίζουν. Καταρράκτες, στενά περάσματα, κοιλάδες και θαυμάσια τοπία συνθέτουν μία διαδρομή που συναρπάζει.

 

Ολόκληρη η περιοχή είναι γνωστή και ως το Grand Canyon της Νορβηγίας.  Ο λόγος δεν είναι άλλος από την άγρια ομορφιά του τοπίου. Τα γεωλογικά χαρακτηριστικά, η πλούσια πανίδα και χλωρίδα καθώς η πολιτιστική κουλτούρα είναι λίγα ακόμη στοιχεία που κάνουν την περιοχή αυτή ιδιαίτερα δημοφιλή.