choice

Η ομορφιά μιας παγωμένης λίμνης

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ μπορεί να έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών αλλά από την άλλη έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους να ανακαλύψουν …ξεχασμένες ομορφιές.

Η λίμνη Superior βρίσκεται στη βόρεια Αμερική και σχηματίζει μέρος των συνόρων Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών. Η περιοχή της λίμνης διαθέτει πολλές σπηλιές όμως η πρόσβαση σε αυτές δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αυτές τις ημέρες όμως εξαιτίας του πολικού ψύχους που επικρατεί στο βόρειο Wisconsin, η λίμνη σκεπάζεται από ένα παχύ στρώμα πάγου που διευκολύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα γύρω σπήλαια.

Όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος του Εθνικού πάρκου της περιοχής: «Από το 2009 που πάγωσε για τελευταία φορά η λίμνη Superior, τώρα νομίζω είναι στην καλύτερή της φάση για να την επισκεφθεί κάποιος και να θαυμάσει το παγωμένο τοπίο, τους σταλακτίτες πάγου αλλά και το πανέμορφο σκηνικό που δημιουργείται εδώ».

Και δεν έχει άδικο... Καθημερινά, χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται το μέρος ώστε να απολαύσουν αυτό το φυσικό έργο τέχνης με τους κρυσταλλωμένους καταρράκτες που δημιουργήθηκαν από το νερό της λίμνης πριν αυτό παγώσει.

Οι ειδικοί μάλιστα δηλώνουν πως αν οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες διατηρηθούν, οι σπηλιές θα παραμένουν ανοιχτές για το κοινό για έναν μήνα ακόμη.