choice

Αποδράστε στο Καρπενήσι

Αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Πόλη γεμάτη ιστορία και με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, το Καρπενήσι μας υποδέχεται στο κέντρο του Νομού Ευρυτανίας, στη σκιά του όρους Βελούχι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων μέσα στα έλατα, σε μία περιοχή εκπληκτικού φυσικού κάλους στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού.

Το Καρπενήσι με άριστη τουριστική υποδομή, φιλοξενεί όλο το χρόνο επισκέπτες που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας (και όχι μόνο), για να ζήσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης μέσα στη φύση. Τα βουνά αλλά και τα ποτάμια της περιοχής είναι ιδανικά για πεζοπορίες, αναρριχητικές και ορειβατικές διαδρομές, διασχίσεις και αναβάσεις με ορειβατικά σκι, διαδρομές για 4Χ4, ποδήλατο βουνού, rafting, canoeing, kayaking, canyoning, river trekking και ιππασία.

Οι επιλογές πολλές και το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου, σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων, έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του με επτά αναβατήρες, δώδεκα πίστες και σχολή σκι, σε υψόμετρο που ξεκινά από τα 1.850 και φτάνει τα 2.200 μέτρα.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα γύρω χωριά που αξίζει κανείς να επισπευτεί. Όμορφα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες, τοξωτά γεφύρια και παλιά σχολεία, όλα τους πραγματικά κοσμήματα που δίνουν στην πόλη έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Οι λάτρεις του καλού φαγητού χαρακτηρίζουν «παράδεισο» το Καρπενήσι και τα χωριά που το περιβάλουν. Παραδοσιακά προϊόντα και ντόπιες λιχουδιές εγγυώνται καλό και ποιοτικό φαγητό.

Μια βόλτα στο Καρπενήσι είναι απαραίτητη για να θαυμάσει κανείς τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας του 16ου αιώνα αλλά και τα πολλά αναπαλαιωμένα πετρόχτιστα σπίτια που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων. Γύρω από την πόλη, στα όρια του Δήμου, ανακαλύπτει κανείς Βυζαντινά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια, να συνυπάρχουν αρμονικά με το μοναδικό φυσικό τοπίο του.

Το βέβαιο είναι ότι όποιος επισκεφτεί την πόλη αυτή μία φορά, σίγουρα θα ξαναγυρίσει κοντά της.