choice

Ακολουθήστε τα ίχνη του Οδυσσέα για την επιστροφή του στην Ιθάκη

Όπως γνωρίζουμε από την Οδύσσεια του Ομήρου, μετά τον Τρωικό Πόλεμο, ο Οδυσσέας περιπλανήθηκε επί 10 ολόκληρα χρόνια μέχρι να φτάσει στην πολυπόθητη Ιθάκη του. Ο ίδιος και οι άντρες του κλήθηκαν να ξεπεράσουν θεϊκές αλλά και φυσικές δυνάμεις. Ποιος δεν θυμάται τις Λαιστρυγόνες, τον Κύκλωπα Πολύφημο, τις Σειρήνες ή τη μάγισσα Κίρκη;

Odysseus' Journey ονομάζεται ο διαδραστικός χάρτης που παρουσιάζει το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα από την Τροία στην πατρίδα του και που δημιούργησε η Gisèle Mounzer. Ο χάρτης δείχνει τους σημαντικότερους σταθμούς κατά την περιπετειώδη προσπάθεια γυρισμού του Έλληνα βασιλιά στην θάλασσα της Μεσογείου.

Η ενδιαφέρουσα διαδραστική διαδρομή περιλαμβάνει 14 βασικές σκηνές-σταθμούς, με φωτογραφικό υλικό και κείμενα, ενσωματωμένες στο μοντέλο ενός σύγχρονου χάρτη. Κάνοντας click επάνω στα αντίστοιχα νούμερα μπορούμε να διαβάσουμε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν.

Αν είστε έτοιμοι…. ελάτε να ακολουθήσουμε τα ίχνη του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης κάνοντας click εδώ ή στη παρακάτω φωτογραφία.