choice

''Άβυσσος Anhumas'' Για όσους αγαπούν την περιπέτεια

Οι ντόπιοι το ονομάζουν «Anhumas Abyss» και είναι περήφανοι για την ύπαρξή του. Πρόκειται για ένα σπήλαιο που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Bonito Mato Grosso do Sul της Βραζιλίας. Το μέρος αυτό είναι μαγευτικό και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μία ρωγμή που υπάρχει στο έδαφος δημιουργεί μια κάθετη άβυσσο και στα 72 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης ο επισκέπτης συναντά μια υπόγεια λίμνη με κρυστάλλινα νερά.

Το πιο συναρπαστικό κομμάτι της λίμνης βρίσκεται σε βάθος 15-25 μέτρων, όπου ένας εκπληκτικός λαβύρινθος σχηματίζεται με πολλά δαιδαλώδη κανάλια και μοναδικούς σχηματισμούς από πέτρα. Όταν το φως του ήλιου εισέρχεται από το στενό κενό που υπάρχει στο πάνω μέρος του σπηλαίου, ο μικρός αυτός παράδεισος γεμίζει με μπλε και πράσινο χρώμα.

Υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών στο «Anhumas Abyss». Μόνο σε 18 άτομα την ημέρα επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτό και όσοι το επισκέπτονται σίγουρα είναι λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης.

Κάποια σημεία της λίμνης είναι προσβάσιμα με τα πόδια αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν την κατάβαση με σκοινιά για να μπούνε στο σπήλαιο. Οι πιο τολμηροί δεν θα χάσουν την ευκαιρία να καταδυθούν και στον μαγικό βυθό.

Ένα μικρό, πολύτιμο στολίδι που κρύβεται κάτω από τη γη. Ένα θαύμα της φύσης εξαιρετικής ομορφιάς. Αυτό είναι το «Anhumas Abyss».