choice

Ταξίδι σε έναν μικρόκοσμο παραμυθιού στο Βέλγιο... Στην υπέροχη Bruges!

Αν δεν είναι η ομορφότερη πόλη του Βελγίου, είναι σίγουρα μία από τις ομορφότερες και αναμφίβολα συγκαταλέγεται στις ωραιότερες πόλεις μεσαιωνικού τύπου της Ευρώπης. Η Bruges βρίσκεται στο βορειοδυτικό Βέλγιο και αποτελεί σημαντικό λιμάνι της χώρας αλλά και σιδηροδρομικό κόμβο.

Το ιστορικό της κέντρο είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και κάποιοι από εμάς έχουμε πάρει μία «γεύση» της γοητείας της, από την ταινία «In Bruges»  (Αποστολή στην Μπριζ) του 2008.

Το ύφος της πόλης είναι μεσαιωνικό με πλακόστρωτα δρομάκια, μπαρόκ αγάλματα και πανύψηλους καθεδρικούς ναούς. Το πιο φημισμένο αξιοθέατό είναι το οκταγωνικό Καμπαναριό της, το Belfort. Χτίστηκε το 1240, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από πυρκαγιά και ξανακτίστηκε το 1280. Μπορεί κανείς να ανεβεί τα 366 στενά σκαλιά του και φτάνοντας στην κορυφή να αφήσει το βλέμμα του να αγκαλιάσει την υπέροχη θέα πάνω από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο επισκέπτης με μια βόλτα στη Bruges θα απολαύσει εκατοντάδες μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτήρια, ανάμεσά τους και πολλά μέγαρα όπως το κτίριο του δημαρχείου, ο πύργος της γοτθικής αγοράς και το μέγαρο των δικαστικών αρχείων. Σε περίοπτη θέση της πλατείας βρίσκεται το άγαλμα δύο ηρώων της πόλης (Jan Breydel και Pieter de Coninck), που πολέμησαν τους Γάλλους στη περίφημη «Μάχη των Χρυσών Σπιρουνιών» στις 11 Ιουλίου 1302.

Μέσα στο επιβλητικό αυτό σκηνικό ξεχωρίζουν τα χρωματιστά σπίτια, τα ρομαντικά bistro, οι άμαξες, τα κανάλια και η "λίμνη" της αγάπης (Lake Of Love).

Στην πόλη αυτή, υπάρχει και ένα μουσείο σοκολάτας το γνωστό Choco Story, αλλά την εμπειρία της γλυκιάς αυτής απόλαυσης, μπορεί να την δοκιμάσει κανείς και σε πολλά άλλα σημεία καθώς τα περισσότερα café φτιάχνουν τη δική τους σοκολάτα.

Την αυθεντική Bruges την γνωρίζεις καλύτερα κάνοντας μια ρομαντική βόλτα στα κανάλια της. Στα νερά τους καθρεφτίζεται ολόκληρη η πόλη. Φυσικά επιβάλλεται και μία βόλτα στα στενά, λιθόστρωτα σοκάκια της για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι ζει και κινείται στην πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης.