choice

Ένα μαγευτικό ταξίδι στη Νορβηγία σε 3 λεπτά

Νορβηγία. Μία χώρα γεμάτη αντιθέσεις.

Συνδυάζει σκοτάδι και φως, μεγάλα βουνά και θάλασσα, φιόρδ, χιόνι, παγόβουνα και τσουχτερό κρύο με υπέροχα πολύχρωμα λουλούδια που ανθίζουν την Άνοιξη.

Είναι μια χώρα ξεχωριστή, παγκοσμίως γνωστή ως η χώρα των φιόρδ. Ακόμα και η πρωτεύουσά της το Όσλο είναι χτισμένο στο βάθος του ομώνυμου φιόρδ.

Η Νορβηγία, η «Χώρα του Μεταμεσονύχτιου Ήλιου» όπως την αποκαλούν, αποτελεί μαγνήτη για όσους θαυμάζουν τη φυσική ομορφιά και τα άσπιλα τοπία! Αναμφίβολα από τα ωραιότερα φυσικά θαύματα του κόσμου είναι τα φιόρδ. Μεγάλες κοιλάδες, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου και το λιώσιμο των πάγων, γέμισαν με νερό του ωκεανού. Τα συναντούμε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας και στις ακτές της Χιλής.

Τα Νορβηγικά φιόρδ είναι πιο φημισμένα και όχι άδικα. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Geirangerfjord, από τα μεγαλύτερα φιόρδ της Ευρώπης με μήκος 15χλμ και με ένα συγκλονιστικό τοπίο από χιονισμένα βουνά και καταρράκτες.

Τα φιόρδ της Νορβηγίας είναι μοναδικά και είναι στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο!

Ο Νορβηγός φωτογράφος Stian Rekdal , ο οποίος έχει δημιουργήσει και video που παρουσιάζει τα μοναδικά φυσικά τοπία της χώρας μας, μας παρασύρει μέσα από ένα timelapse σε ένα μοναδικό ταξίδι στην γη των Βίκινγκ και στα φημισμένα φιόρδ της.