choice

Ziferblat : Το Café όπου πληρώνεις μόνο για τον χρόνο παραμονής σου

Την απίστευτη αυτή ιδέα είχαν οι Ρώσοι οι οποίοι και την πραγματοποίησαν. Pay-per-minute café (ή αν προτιμάτε καφετέριες με χρονοχρέωση) με την ονομασία «Ziferblat».

Μετά από 10 υποκαταστήματα που έχουν ανοίξει τα τελευταία 2 χρόνια στη Ρωσία, η ιδέα αυτή «ταξιδεύει» και σε άλλα μέρη του κόσμου. Στο Λονδίνο πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της ρωσικής αλυσίδας «Ziferblat» στην 388 Old Street και φαίνεται πως κάνει θραύση!

Στο συγκεκριμένο café ότι και όσο παραγγείλεις, είναι δωρεάν! Χρεώνεσαι μόνο για τον χρόνο παραμονής σου σε αυτό.

Οι πελάτες, με το που θα μπουν στο café θα παραλάβουν από το bar ένα ρολόι –χρονόμετρο ώστε να χρονομετρήσουν την διάρκεια της επίσκεψής τους στον συγκεκριμένο χώρο. Για μια ώρα η χρέωση είναι περίπου 2,17 ευρώ.

Στο «Ziferblat» αν θέλεις, φτιάχνεις μόνος σου τον καφέ σου, το τσάι σου ή ότι άλλο επιλέξεις να πιεις ή και να φας. Μπορείς να ετοιμάσεις μόνος σου στην κουζίνα ένα λαχταριστό σάντουιτς ή να διαλέξεις μπισκότα, κουλουράκια και γλυκά. Επίσης (αν έχεις διάθεση) μπορείς να πλύνεις και τα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει. Η ιδέα είναι να αισθάνεται κανείς άνετα στο περιβάλλον αυτό, σαν να βρίσκεται σπίτι του ή σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Ιδιοκτήτης του «Ziferblat» είναι ο Ivan Mitin ο οποίος δηλώνει πως το κατάστημα στο Λονδίνο, αν και μετράει μόλις λίγες ημέρες από το άνοιγμά του, έχει αποκτήσει φανατικούς επισκέπτες.

«Είναι αστείο να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν ουρά εδώ για να πλύνουν τα πιάτα τους ή τα πιάτα άλλων θαμώνων. Δεν είναι υποχρεωτικό. Εκτιμάται όμως ιδιαίτερα! Βλέπουμε τους επισκέπτες μας ως μικροενοικιαστές που μοιράζονται τον ίδιο χώρο» λέει χαρακτηριστικά.

Το «Ziferblat» με μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας στο Λονδίνο είναι ήδη υποψήφιο για «το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς».