choice

Το μικρό νησί του Ειρηνικού που βρίσκεται στην... άκρη της Γης

Πρόκειται για μία από τις πιο απομονωμένες νησιωτικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ονομάζεται Palmerston, ανήκει στα Cook Islands (σύμπλεγμα 15 νησιών στη Νέα Ζηλανδία) και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο James Cook ήταν αυτός που το ανακάλυψε τον Ιούνιο του 1774 και αναμφίβολα αποτελεί ένα μικρό παράδεισο με έρημες παραλίες, πρασινογάλαζα νερά και άσπρη άμμο.

Το μικρό αυτό νησί του Ειρηνικού δέχεται την επίσκεψη του πλοίου ανεφοδιασμού δύο φορές το χρόνο!

Οι κάτοικοί του είναι 62 και οι περισσότεροι είναι απόγονοι ενός Άγγλου του William Marsters  που εγκαταστάθηκε εκεί πριν από 150 χρόνια. Ασχολούνται αποκλειστικά με την αλιεία και η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη, αφού οι συνθήκες διαβίωσης στο νησί δεν είναι και οι ευκολότερες.

Όπως γράφει το BBC «…μετά από εννέα ημέρες συνεχούς κίνησης, εννέα ημέρες σε μια βάρκα, εννέα ημέρες με το φόβο ότι θα χτυπήσει μια τροπική καταιγίδα φτάνεις στο νησί, στο τέλος της γης».

Ο δήμαρχος του Palmerston δηλώνει περήφανος για τη ζωή στο νησί και τους κατοίκους του. «…δουλεύουμε μαζί, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και μοιραζόμαστε. Για παράδειγμα όταν δεν έχω ρύζι ή αλεύρι μπορώ να πάω ακριβώς δίπλα και αν έχουν μου δίνουν. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που οι άνθρωποι δεν πωλούν τα πράγματα εδώ» λέει γελώντας .

Αυτός ο μικρός παράδεισος είναι ιδανικός για τους φυσιολάτρες, τους ερωτευμένους, τους ταξιδιώτες….