choice

Το καλύτερο οδικό ταξίδι στον κόσμο!

Στην Νορβηγία την ονομάζουν Atlanterhavsveien και είναι η Ατλαντική Οδός. Τα 8,4 πιο μαγευτικά χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει κανείς.

Το να οδηγήσεις στον εντυπωσιακότερο δρόμο του κόσμου, είναι μία εμπειρία μοναδική και ανεπανάληπτη.

Ο δρόμος αυτός αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη Νορβηγική Θάλασσα και την ηπειρωτική χώρα.
Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία ώστε οι οδηγοί να σταματούν για να απολαύσουν την μοναδική θέα. Μάλιστα μία από τις γέφυρες έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ψαράδες, αφού η περιοχή είναι γνωστή για το άφθονο ψάρεμα. Το κύριο σημείο του δρόμου είναι η γέφυρα Storseisundet, η πιο μακριά από όλες (260 μέτρα), η οποία κάνει μια δραματική καμπύλη.

Η κατασκευή της Ατλαντικής Οδού, ξεκίνησε το 1983 ενώ τα πρώτα σχέδια για την κατασκευή της έγιναν τη δεκαετία του -70. Η κατασκευή της μόνο εύκολη υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεραστούν ήταν πολλά με κυριότερο… τα στοιχεία της φύσης. Στα 6 χρόνια που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο, 12 τυφώνες δοκίμασαν την αντοχή του.

Το κόστος της κατασκευής έφτασε τις 122 εκατομμύρια Νορβηγικές κορώνες (περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ) και η Ατλαντική Οδός δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιούλιο του 1989.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο δρόμος αυτός είναι ο δεύτερος πιο επισκέψιμος τόπος προορισμού τουριστών στη Νορβηγία.

Η βρετανική  "Guardian" χαρακτήρισε τη διαδρομή αυτή ως «Το καλύτερο οδικό ταξίδι στον κόσμο».  Ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές μέσα σε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς  στα φιόρδ της Νορβηγίας πάνω από τα κύματα!