choice

Copenhagen Wheel...για ξεκούραστες βόλτες

Τα παιδιά το χρησιμοποιούν κυρίως ως παιχνίδι, ενώ οι μεγάλοι το επιλέγουν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, άθλησης αλλά και ψυχαγωγίας.

Το ποδήλατο, μαζί με το κολύμβηση και το τρέξιμο, θεωρούνται τα πιο αερόβια αθλήματα. Είναι γνωστά σε όλους τα οφέλη της ποδηλασίας.
Αν και ευχάριστη, ορισμένες φορές είναι και.. κουραστική. Σε μεγάλες αποστάσεις ή σε δύσκολες ανηφόρες, όλοι οι ποδηλάτες θα ήθελαν ένα «χέρι βοηθείας». Μία έξυπνη εφεύρεση από το τμήμα Senseable City Lab του πανεπιστημίου MIT, έρχεται να δώσει επιπλέον ώθηση στους ποδηλάτες, όταν την χρειάζονται!

Πρόκειται για έναν νέο τροχό ποδηλάτου που μετατρέπει ένα συνηθισμένο ποδήλατο σε υβριδικό ηλεκτρικό, καθώς συλλαμβάνει την ενέργεια κατά την ποδηλασία και το φρενάρισμα, αποθηκεύοντας τη σε μια μπαταρία. Ο τροχός βοηθά αργότερα τον ποδηλάτη δίνοντας μια έξτρα ώθηση όπου χρειαστεί.

Ο Copenhagen Wheel «Τροχός της Κοπεγχάγης», είναι ουσιαστικά ένας τροχός τον οποίο ο ενδιαφερόμενος αντικαθιστά εύκολα και γρήγορα στο ποδηλάτο του.

Ο νέος τροχός παρουσιάστηκε στην Κοπεγχάγη σε 70 δημάρχους απ΄όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Δανίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά την άνοιξη του 2014 και ήδη μπορείτε τον προ-παραγγείλετε από εδώ, ενώ το τελικό του κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 ευρώ.