choice

Υψηλό IQ : Το νόμισμα έχει δύο όψεις…

Όλοι γνωρίζουμε πως τα άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης έχουν συχνά ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Το υψηλό IQ «εξασφαλίζει» συνήθως την επιτυχία. Μήπως όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά; Η άλλη όψη του νομίσματος;

Η ιστοσελίδα online-PHD-Programs.org δημιούργησε ένα μοναδικό infographic γράφημα το οποίο βάζει κάτω από το μικροσκόπιο τις συνήθειες των πολύ έξυπνων ανθρώπων όπως για παράδειγμα ο  Albert Einstein, ο Bill Gates και άλλοι. Εν συνεχεία και έχοντας υπ’ όψιν τον τρόπο ζωής τους, διευρύνει την μελέτη σε μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, παρατηρώντας τις συνήθειές τους (καλές και κακές).

Σύμφωνα με τους μελετητές, ο μέσος δείκτης ευφυΐας (IQ) είναι γύρω στο 100 ενώ ένας άνθρωπος λίγο πιο έξυπνος από τον μέσο όρο έχει 115. Μία διάνοια πιάνει το 140 και κάποιος με ακόμα μεγαλύτερη ευφυΐα έχει IQ από 160 και πάνω! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο  Albert Einstein, ο Benjamin Franklin και ο Bill Gates διαθέτουν IQ 160. Ο Ludwig van Beethoven άγγιζε τα 165 ενώ ο Thomas Edison μόλις τα 145.

Οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη ευφυΐας έχουν καλές συνήθειες όπως: Θέτουν στόχους, είναι βιβλιοφάγοι, σκέφτονται πολύ και αγωνιούν για τις γνώσεις τους και έχουν μεγάλη πειθαρχία.

Όπως γνωρίζουμε όμως, ένα νόμισμα έχει δύο όψεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι διαθέτουν υψηλό IQ έχουν αρκετές κακές και συχνά επικίνδυνες συνήθειες. Οι ιδιοφυίες καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από τον μέσο όρο. Επίσης είναι επιρρεπείς στα ναρκωτικά, έχουν περισσότερο άγχος, συνήθως είναι καπνιστές ενώ πολύ συχνά παρουσιάζουν σημάδια κατάθλιψης και νευρωτισμού. Τέλος, έχουν την συνήθεια να κοιμούνται μετά τη 1 το βράδυ.