choice

Καιρός να κόψουμε το κάπνισμα με επτά τρικ που θα μας βοηθούσουν να το ξεχάσουμε!

Πόσες φορές δεν έχουμε πει «πρέπει να κόψω το κάπνισμα αλλά…»

Μετά το «αλλά» ακολουθούν διάφορες δικαιολογίες και τελικά συνεχίζουμε να «απολαμβάνουμε» την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Η αλήθεια είναι πως η επιθυμία για νικοτίνη δεν είναι κάτι που μπορεί να τιθασευτεί εύκολα. Αν όμως το πάρουμε απόφαση και το δούμε σοβαρά, θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το κάπνισμα όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι γύρω μας. Φυσικά η έλλειψη του τσιγάρου προκαλεί νευρικότητα και εδώ ακριβώς έρχονται επτά τρικ που μπορούν να ξεγελάσουν το μυαλό μας και να το απομακρύνουν από την κακή συνήθεια.


- Τρώμε ένα καρότο ή κάποιο άλλο φρούτο και λαχανικό. Ένα υγιεινό σνακ περιορίζει την επιθυμία για νικοτίνη και κάνει καλό στον οργανισμό.

- Προσπαθούμε να είμαστε απασχολημένοι. Οποιαδήποτε ασχολία είναι καλή και ειδικά η παρέα με άτομα που στηρίζουν την απόφασή μας να διακόψουμε το κάπνισμα.

- Το σωτήριο λαστιχάκι. Φοράμε ένα λαστιχάκι στον καρπό του χεριού μας και κάθε φορά που είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε το τσιγάρο, τραβάμε το λαστιχάκι και το αφήνουμε να «χτυπήσει» στον καρπό μας. Ο ελαφρύς πόνος θα μας θυμίσει τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να κόψουμε το κάπνισμα.

- Γυμναστική. Μόνο καλό θα μας κάνει. Θα μας κρατήσει σε φόρμα, θα μας φτιάξει τη διάθεση, θα μας βοηθήσει να αποβάλουμε το στρες και θα μας κρατά για κάποια ώρα απασχολημένους. Ακόμη και ένας περίπατος απελευθερώνει ενδοφρίνες που βελτιώνουν τη διάθεσή μας.

- Ώρα για ένα ντους. Η καθαριότητα προκαλεί εσωτερική ανανέωση. Ένα ντους αποσπά την προσοχή και μας κάνει να σκεφτόμαστε πως εκτός από την εξωτερική μας καθαριότητα πρέπει να φροντίζουμε και την… εσωτερική.

- Ανάβουμε ένα κερί. Αν πρέπει οπωσδήποτε να… ανάψουμε κάτι, χρησιμοποιούμε τον αναπτήρα για να ανάψουμε ένα κερί ή ένα αρωματικό. Δημιουργούμε και όμορφη ατμόσφαιρα!

- Βάζουμε μουσική. Η καλύτερη απόδραση από κάθε σκοτούρα. Βάζουμε μουσική και «ταξιδεύουμε» μαζί της όπου λαχταρά η ψυχή μας. Και αν επιλέξουμε έντονους ρυθμούς, χορεύουμε και ξεχνάμε την επιθυμία για τσιγάρο.