choice

Burano : Η κουκλίστικη πόλη της Ιταλίας !

Το πανέμορφο Burano βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με την Βενετία από την οποία το χωρίζουν επτά χιλιόμετρα.

Έγινε διάσημο τον 16ο αιώνα από τις περίφημες δαντέλλες που έφτιαχναν οι γυναίκες του νησιού και οι οποίες κατασκευάζονταν μόνο με βελόνα και κλωστή. Οι δαντέλλες αυτές γρήγορα κατέκτησαν ολόκληρη την Ευρώπη και έκαναν γνωστό το μικρό αυτό νησάκι σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Εκτός όμως από τις περίφημες δαντέλλες του, το Burano είναι πλέον γνωστό και για τα έντονα και χαρούμενα χρώματα των σπιτιών του. Χρώματα που χαρίζουν στον επισκέπτη μια ευχάριστη αίσθηση, μια ανάσα αισιοδοξίας.

Η συνήθεια των κατοίκων να χρησιμοποιούν έντονα χρώματα στα σπίτια τους, προέρχεται από την «χρυσή εποχή» , όταν πρωτάρχισε να αναπτύσσεται.
Μάλιστα οι κάτοικοι του νησιού, πριν βάψουν το σπίτι τους, το γνωστοποιούν στην κυβέρνηση και εκείνη τους υποδεικνύει ποια χρώματα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν. Υπάρχει και ένας μύθος που λέει πως οι πρώτοι που ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους σε φωτεινά χρώματα ήταν οι ψαράδες, έτσι ώστε να μπορούν να τα ξεχωρίζουν μέσα από τα θάλασσα.

Το Burano σίγουρα είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί. Ένας τόπος παραμυθένιος, βγαλμένος σαν από πίνακα ζωγραφικής!