choice

Στη λίστα του CNN με τα 7 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης η Φολέγανδρος !

Πρόσφατα το CNN κατάρτισε μία λίστα με τα 7 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και η Φολέγανδρος!

Το κυκλαδίτικο αυτό νησί που κυριολεκτικά σε μαγεύει με την απλότητα, την αυθεντικότητα και την ομορφιά του. Καταφέρνει και διατηρεί ανέπαφη την ακατέργαστη γοητεία του και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.

Το CNN κάνει εκτενή αναφορά στην μοναδική ομορφιά της Φολεγάνδρου που ενώ μοιάζει πολύ με την Σαντορίνη, δεν έχει την πολυκοσμία της. «Οι δρόμοι της Σαντορίνης πλημμυρίζουν από κόσμο αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, εκκλησάκια με φωτεινούς μπλε τρούλους, χωρίς τα πλήθη. Για μια απομονωμένη βουτιά, πηγαίνετε στο Κάτεργο, ένα προστατευμένο τμήμα της παραλίας, όπου ήπια, σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του CNN.

Η ρομαντική Χώρα, το λιμάνι του Καραβοστάση, η Άνω Μεριά, οι μικρές πεντακάθαρες ακρογιαλιές, το ενετικό κάστρο, οι παλιές εκκλησιές, οι όμορφες περιποιημένες πλατείες, τα παραδοσιακά σπίτια, οι γραφικές ταβέρνες και τα πέτρινα σοκάκια, είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που θα συναντήσετε και θα ερωτευτείτε στο νησί αυτό! Και φυσικά η εκκλησία της Παναγίας με την εκπληκτική θέα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Τα υπόλοιπα 6 χωριά της λίστας του CNN είναι ο Tellaro της Ιταλίας ,το Hallstatt της Αυστρίας ,το Bibury της Αγγλίας ,το Colmar της Γαλλίας ,το Reine της Νορβηγιας και το Telc της Τσεχίας.