choice

125.000 λαμπτήρες LED στους δρόμους του Buenos Aires !

Το όνομά του σημαίνει «Καλοί Άνεμοι» και είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Το Buenos Aires ετοιμάζεται να υποδεχτεί 125.000 λαμπτήρες δρόμου τεχνολογίας LED, που αναμένεται να μειώσουν την κατανάλωση για τον εξωτερικό φωτισμό κατά 50%!

Η τοποθέτηση των λαμπτήρων LED θα βοηθήσει σημαντικά και στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, η Philips Lighting ανακοίνωσε πως της έχει ανατεθεί η αντικατάσταση του 70% των λαμπτήρων των δρόμων του Buenos Aires.

Μέσα σε τρία χρόνια όλοι οι λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέους, τεχνολογίας LED. Οι λαμπτήρες αυτοί έχουν διάρκεια ζωής πενταπλάσια από τους συμβατικούς και θα μπορούν να προγραμματίζονται και να ελέγχονται από μακριά, με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου συστήματος διαχείρισης.Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής τους, υπολογίζεται πως θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 670 εκατομμύρια τόνους το χρόνο. 

Η εταιρεία θα αντικαταστήσει τους λαμπτήρες σε λεωφόρους, συνοικιακούς δρόμους, σε πάρκα και διάφορους άλλους δημόσιους χώρους. Επίσης, επισημαίνει πως ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του φωτισμού LED είναι το λευκό φως που παράγουν. Επιτρέπει να διακρίνονται καλύτερα τα χαρακτηριστικά προσώπου, από το ανθρώπινο μάτι αλλά και από κάμερες ασφαλείας...

Το ίδιο "στοίχημα" έχει βάλει και η πόλη της Νέας Υόρκης έως το 2017, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν πιλοτικά και οι πρωτες εγκασταστάσεις λαμπτήρων LED και στην εθνική οδό Θεσ/νίκης-Αθηνών.