choice

Σερφάροντας σε κύματα 30 μέτρων !

Στα τέλη Οκτωβρίου η καταιγίδα Saint Jude χτύπησε με μανία τη Βρετανία και άλλες περιοχές της δυτικής Ευρώπης. Χαρακτηρίστηκε ως η «χειρότερη καταιγίδα όλων των εποχών», μα ορισμένοι, την είδαν ως μια σπάνια ευκαιρία να αναμετρηθούν με τη δύναμή της.

Ατρόμητοι surfers έδωσαν ραντεβού στην Πορτογαλία και περίμεναν υπομονετικά να καταφθάσουν τα τεράστια κύματα που προκλήθηκαν από τη καταιγίδα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Andrew Cotton 34 ετών από το Ντέβον, που επιχείρησε με επιτυχία να «δαμάσει» τα πελώρια κύματα στην Praia do Norte.

«Την περισσότερη ώρα απλά προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου, είναι σαν να μην μπορείς να πας όσο γρήγορα πάει το κύμα, δεν είναι σαν το κανονικό surfing. Ήταν τρομακτικό!» δήλωσε ο ίδιος.

Τις ίδιες προσπάθειες κατέβαλε και ο Βραζιλιάνος Carlos Burle, που κατάφερε το ακατόρθωτο. Να βρεθεί στην κορυφή ενός κύματος 30 μέτρων. «Στις 6 το πρωί βρισκόμουν ήδη στο νερό και περίμενα. Κάποιοι είχαν ήδη δαμάσει κάποια κύματα. Ήμασταν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι καθώς αισθανόμασταν ότι θα μπορούσε να φτάσει το μεγάλο κύμα. Στάθηκα τυχερός. Βρισκόμουν ήδη πάνω στο κύμα όταν το αισθάνθηκα να μεγαλώνει και τη σανίδα μου να επιταχύνει. Ανεξάρτητα από το αν σημείωσα νέο ρεκόρ, έζησα μια εμπειρία που θα μείνει για πάντα μέσα μου» δήλωσε ενθουσιασμένος.

Άτυχη στάθηκε η συμπατριώτισσά του Maya Gabeira η οποία κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της στα τεράστια κύματα. Ανασύρθηκε αναίσθητη στην ακτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.