choice

Το Google DevFest για πρώτη φορά στη χώρα μας

Είναι γεγονός ότι το Google DevFest θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στη χώρα μας.

Η μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7-10 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Google Developers Group (GDG) Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση έχει ως στόχο της όχι μόνο τη θεωρητική εκμάθηση αλλά και την πρακτική επιμόρφωση των ανθρώπων που θα την παρακολουθήσουν.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι προγραμματιστές από την κοινότητα της Google θα δώσουν το παρών τους, ώστε να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους ενδιαφερόμενους.

Τα DevFests διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο από τις επιμέρους κοινότητες των Google Developers. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα οφέλη της χρήσης της  σύγχρονης τεχνολογίας για επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών  οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές.

Στο DevFest στην Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο Cuneyt Unar, επικεφαλής Mobile Partnership από τα γραφεία της Google στο Δουβλίνο και ο Martin Pelant, Google Glass Explorer και προγραμματιστής Android. H διοργάνωση περιλαμβάνει τα λεγόμενα Tech Talks, ομιλίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις της τεχνολογίας και τα Workshops, εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων πάνω στις  τεχνολογίες αυτές.Μεταξύ των εκπλήξεων που επιφυλάσσει η διοργάνωση θα είναι η παρουσίαση του Google Glass.

Για 4 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα κινείται στον παλμό της τεχνολογίας! Η διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Google Developers Group Thessaloniki και της ΔΕΘ-Helexpo.