choice

Μια βόλτα στις πανέμορφες Σλοβενικές Άλπεις

Υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί… Μέρη που μπορεί και να βρίσκονται σχετικά κοντά μας, αλλά να μας είναι άγνωστα.

Οι Σλοβενικές Άλπεις ή αλλιώς Julian Alps (ονομάστηκαν και Ιουλιανές από τον Ιούλιο Καίσαρα που είχε γοητευτεί από την άγρια ομορφιά τους) είναι μια οροσειρά που εκτείνεται από τη βορειοανατολική Ιταλία στη Σλοβενία.  Το όρος Triglav είναι και το υψηλότερο με την κορυφή του στα 2.864 μέτρα.

Triglav ονομάζεται και το εθνικό πάρκο στην καρδιά των Σλοβενικών Άλπεων, το οποίο έχει έκταση 830 χιλιομέτρων, με χιονοσκέπαστα βουνά, ποτάμια, καταρράκτες και εκτεταμένες πυκνά δασωμένες κοιλάδες.

Το όνομα Triglav (σημαίνει τρικέφαλο) προέκυψε από το χαρακτηριστικό σχήμα του βουνού, ενώ κατά μία άλλη εκδοχή το όνομα είναι από μία Σλαβική θεότητα με τρία κεφάλια, το καθένα για να κυβερνά τη γη, τον ουρανό και τα έγκατα.

Οι Σλοβενικές Άλπεις καλύπτουν περίπου 4.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 1.542 βρίσκονται στο έδαφος της Σλοβενίας. Το μεγαλύτερο μέρος των Άλπεων δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ, ενώ οι εκτάσεις που είναι επισκέψιμες, σφύζουν από  ζωή τους χειμερινούς μήνες.