choice

Το παράξενο φως

Στο Keyhole Arch, στην παραλία Pfeiffer της Καλιφόρνια, για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο, εμφανίζεται ένα παράξενο πορτοκαλί φως (ή καλύτερα μια λάμψη) η οποία προκαλεί το θαυμασμό όσων καταφέρνουν να τη δούνε.

Το φαινόμενο αυτό είναι φυσικό και συμβαίνει όταν ο ήλιος δύει στη σωστή γωνία και η παλίρροια είναι στο ενδεδειγμένο ύψος. Αυτή η πανέμορφη εικόνα αποτελεί πόλο έλξης για τους φωτογράφους οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να συλλάβουν με τη φωτογραφική τους μηχανή την μοναδική λάμψη!

Από τους τυχερούς, ο φωτογράφος Mark Brodkin που πέτυχε καθαρό ουρανό και «αιχμαλώτισε» με το φακό του το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο.«Χρειάστηκε να μείνω αρκετή ώρα στο νερό, αφού το φως εμφανίστηκε μόνο τα τελευταία λεπτά του ηλιοβασιλέματος. Έβαλα το τρίποδό μου σ έναν μικρό βράχο και περίμενα. Όμως το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο», εξηγεί ο ίδιος.

«Όταν παίρνω μια φωτογραφία μου θυμίζει ότι είμαι ένα μικρό μέρος ενός τεράστιου κόσμου. Μια φωτογραφία για μένα αρχίζει όταν έχω μια συναισθηματική σύνδεση με κάτι που βλέπω. Θα μπορούσε να είναι μια απίστευτη θέα ή ένα μοναχικό κομμάτι driftwood σε μια παραλία. Μερικές φορές είναι αισιόδοξο, θετικό, και αγελαίο. Μερικές φορές είναι μοναχική, σκοτεινή και μελαγχολική. Πάντα είναι μια αυτοπροσωπογραφία.» εξηγεί ο καλλιτέχνης.