choice

Γλυπτά που κινούνται με τον άνεμο !

Ο δημιουργός τους τα χαρακτηρίζει «πραγματικά screensavers» και δεν έχει άδικο.

Τα τρισδιάστατα γλυπτά του διαθέτουν κάτι που τα συνηθισμένα γλυπτά δεν έχουν. Διαθέτουν κίνηση! Κινούνται με τη βοήθεια του ανέμου και μαγεύουν όσους τα παρατηρούν.

Ο Anthony Howe, αφού συλλάβει την ιδέα για ένα γλυπτό του, το σχεδιάζει στον υπολογιστή του με το πρόγραμμα Rhinoceros 3D και έτσι έχει μία πρώτη εικόνα για το πώς θα φαίνεται το δημιούργημά του και πώς θα κινείται στην πραγματικότητα όταν κατασκευαστεί και εγκατασταθεί. Το επόμενο στάδιο είναι να κοπούν όλα τα στοιχεία με ένα ειδικό μηχάνημα κοπής με πλάσμα και στη συνέχεια να συναρμολογηθούν με το χέρι.

Πριν τοποθετηθεί το γλυπτό στο χώρο που επιλέχθηκε, πρέπει να δοκιμαστεί και η αντοχή του στον άνεμο. Για τον λόγο αυτό, ο Αμερικανός καλλιτέχνης τοποθετεί στο αυτοκίνητό του το γλυπτό και τρέχει στη λεωφόρο! Όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Οτιδήποτε θα λειτουργούσε με ανέμους ταχύτητας 90 χλμ. την ώρα. Αρκεί να βάλεις ένα κομμάτι μετάλλου πάνω σε ένα τραπέζι και θα παρασυρθεί, όμως το να το κάνεις να περιστρέφεται με άνεμο ταχύτητας 2 χλμ. την ώρα... αυτό είναι δυσκολότερο»

Αυτό το διάστημα ο Anthony Howe εργάζεται πάνω στο «μεγαλύτερο κινητικό γλυπτό στον κόσμο» που θα έχει ύψος 7,5 μέτρα, πλάτος 9 και μήκος επίσης 9 μέτρα. Το γλυπτό του το ονόμασε Octo 3 και τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν μέσα στην επόμενη χρονιά.