choice

Στοκχόλμη: Από τις πιο όμορφες, ζωντανές και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες

Το όνομά της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες».

Είναι σίγουρα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης, χτισμένη πάνω σε 14 νησίδες όπου η λίμνη Mälaren συναντάται με τον κόλπο Saltsjön. Για τον λόγο αυτό, πολλοί την χαρακτηρίζουν "Βενετία του Βορρά".

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας μαγεύει τον επισκέπτη με τα παλάτια, τους κήπους, τα κτήρια της που είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα, με τις εκκλησίες επιβλητικού μεγέθους και ένα πλήθος από θέατρα, μουσεία και γέφυρες.

Από τα μέρη που πρέπει κανείς να περπατήσει στη Στοκχόλμη είναι η υπέροχη συνοικία Gamla Stan, με τα γραφικά δρομάκια της, τις πέτρινες πλατείες, τα «ιπποτικά» γεφύρια από τα οποία περνάς από το ένα νησί στο άλλο χωρίς καν να το καταλάβεις και τα στενά περάσματα δίπλα από ανάκτορα και πύργους!

Και μέσα σε όλη αυτή την ομορφιά συναντάς παντού… πράσινο!

Πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Στοκχόλμη έχει καλύψει το 30% της έκτασής της με πάρκα, δάση και πράσινες οάσεις. Οι κάτοικοί της πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί, αφού αναπνέουν τον πιο καθαρό αέρα της Ευρώπης, κολυμπούν σε πεντακάθαρα νερά, χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους οικολογικά λεωφορεία, ferry-boat, ποδήλατα και υβριδικά ταξί.

Η Στοκχόλμη είναι μοδάτη, καλόγουστη, αγαπάει το καλό φαγητό και τις νύχτες διασκεδάζει σε μπαρ από.. πάγο!

Μοιάζει να είναι η ιδανική πόλη για να ζει κανείς!