choice

Εξερευνήστε μία μαγευτική σπηλιά

Ονομάζεται Mlynki και είναι μια σπηλιά που βρίσκεται στην Δυτική Ουκρανία. Βαθιές τρύπες και ρωγμές, μοναδικά ορυκτά και πετρώματα, μπορούν να συναντήσουν όσοι τολμήσουν να την εξερευνήσουν.

Το σπάνιο που συναντά κανείς στη συγκεκριμένη σπηλιά, είναι η «κρυστάλλινη» επένδυση των βράχων που μαζί με τους λαμπερούς δαιδαλώδεις σχηματισμούς πετρωμάτων, συνθέτουν μία από τις ομορφότερες εικόνες.

Ο 33χρονος φωτογράφος Oleg Grigorev, μαζί με μία ομάδα σπηλαιολόγων, τόλμησε να εξερευνήσει το εσωτερικό της σπηλιάς και να απαθανατίσει εικόνες απερίγραπτης ομορφιάς. Με μια κάμερα και μια τσάντα, η παρέα διήνυσε 45 χιλιόμετρα που μόνο εύκολα δεν ήταν.

Ανεβοκατεβαίνοντας επικίνδυνους βράχους δεμένοι με σχοινιά και εισχωρώντας σε στενά περάσματα, τρεις ολόκληρες ώρες σερνόντουσαν σε έναν δύσβατο λαβύρινθο διαδρόμων και μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή για να μην καταστρέψουν το φυσικό τοπίο.

Ο Oleg Grigorev πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στη σπηλιά, τραβώντας μοναδικές φωτογραφίες και ζώντας μια εμπειρία που είναι δύσκολο να περιγράψει ακόμη και ο ίδιος.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω με λόγια τις εντυπώσεις μου, αφού η ομορφιά του σπηλαίου δεν… λέγεται με λέξεις», επισημαίνει ο φωτογράφος και συνεχίζει: «Ακόμη και οι φωτογραφίες αδικούν κατάφορα το τοπίο! Πρέπει να δείτε μόνοι σας το σπήλαιο και θα καταλάβετε… Υπό το αμυδρό φως από τα καπέλα μας τα βράχια έπαιρναν χωρίς υπερβολή όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και εγώ ένιωθα σαν να έβλεπα μια ανατολή του ηλίου στον Άρη».