choice

Το Ηράκλειο ανάμεσα στις 21 πιο «έξυπνες πόλεις του κόσμου» !

Το Intelligent Community Forum (ICF), που μελετά την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, παρουσίασε τη φετινή λίστα με τις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο φιγουράρει στη λίστα και μάλιστα είναι η μοναδική πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη που κατατάσσεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ποιοι είναι οι δείκτες αξιολόγησης για την «έξυπνη πόλη»;  Η ευρυζωνική συνδεσιμότητα, η καινοτομία, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εργασίας, η χρήση από τους πολίτες των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά τους και οι ενέργειες προβολής της πόλης έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού.

Φέτος, εκτός από τους δείκτες που προαναφέραμε, το ICF επέλεξε ως βασικό θέμα αξιολόγησης την επίδραση του πολιτισμού στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης: "Με βάση αυτές τις διεθνείς αξιολογήσεις, το Ηράκλειο οικοδομεί μία ισχυρή ανταγωνιστική ταυτότητα, με στρατηγική επιλογή ανάπτυξης τον τομέα “των έξυπνων πόλεων”. Πρωτοπορούμε στον τομέα των νέων τεχνολογιών και γι αυτό έχουμε τη διεθνή αναγνώριση. Είναι στρατηγική επιλογή ανάπτυξης της πόλης και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προς όφελος των πολιτών."