choice

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του σώματός σας με …ένα βραχιόλι !

Ονομάζεται  Wristify και είναι ένα θερμοηλεκτρικό βραχιόλι ,που υπόσχεται να παρέχει άνεση στη θερμοκρασία σώματος του κατόχου του.

Αυτό που κάνει, είναι να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του αέρα και του δέρματος του ανθρώπου που το φοράει και να στέλνει παλμούς θερμών ή ψυχρών κυματομορφών στον καρπό του. Με αυτόν τον τρόπο ο κάτοχός του θα έχει την σταθερή θερμοκρασία που χρειάζεται κάθε φορά.

Η ιδέα και η δημιουργία του Wristify ανήκει σε τέσσερις φοιτητές μηχανολογίας του ΜΙΤ. Τα παιδιά αυτά κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό MADMEC (Making and Designing Materials Engineering Competition).Η τελική συσκευή θυμίζει ρολόι χειρός και μετά από μία πλήρη φόρτιση μπορεί να λειτουργεί για οκτώ ώρες.

Σκοπός του βραχιολιού ή ρολογιού αν προτιμάτε, είναι η προσωπική άνεση αυτού που το φοράει, αν και οι δημιουργοί του «βλέπουν» πολύ πιο μακριά. Στόχος τους είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης  κτηρίων. Όταν ο άνθρωπος έχει ανά πάσα στιγμή τη θερμοκρασία που θέλει, δεν χρειάζεται πηγές θέρμανσης ή ψύξης.

Στο μέλλον λοιπόν θα είναι τόσο εύκολο να ζεσταίνουμε ή να δροσίζουμε το σώμα μας!