choice

Ποιό μέρος ανακηρύχτηκε φέτος ως ο δημοφιλέστερος Eλληνικός προορισμός ;

Όχι αυτό που φαντάζεστε.

Δεν είναι ούτε η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη, ούτε η Ρόδος, ούτε κάποιο άλλο από τα πανέμορφα νησιά μας! Όσο και αν προσπαθήσετε, μάλλον δύσκολα θα καταφέρετε να μαντέψετε σωστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το μέρος που παρουσίασε θεαματική αύξηση 44,4% στις αφήξεις, είναι η Καλαμάτα!

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, κατάφερε να αφήσει πίσω της δημοφιλέστατους προορισμούς με τον τουρισμό της να συνεχίζεται και τους φθινοπωρινούς μήνες.
Αν αναρωτιέστε πού οφείλεται η τουριστική επιτυχία της Καλαμάτας (αλλά και ολόκληρου του νομού) υπάρχουν δύο παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

-Αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής και λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας (υπερπολυτελείας), που προσέλκυσε το καλοκαίρι πλήθος τουριστών.
-Αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού αλλά και η ενίσχυση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Πέντε τακτικές αεροπορικές συνδέσεις και οκτώ γραμμές τσάρτερ προς μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2013, στο οποίο συμμετείχαν 200 αθλητές από 34 χώρες και ήταν η κορυφαία διοργάνωση ελεύθερης κατάδυσης για το 2013.

Η τουριστική έκρηξη που γνωρίζει η Καλαμάτα σίγουρα δεν είναι τυχαία. Όταν γίνονται σοβαρές επενδύσεις, όταν υπάρχουν υποδομές και προδιαγραφές, όλα είναι δυνατά!