choice

Campus2 ..το νέο κτίριο της Apple θα είναι ένα αριστούργημα !

Ονομάζεται Apple Campus 2 , βασίζεται σε σχέδιο του φημισμένου αρχιτέκτονα Sir Norman Foster και είναι το νέο κτίριο της Apple!

Αυτή η εντυπωσιακή, φουτουριστική κατασκευή που έχει αποκτήσει το παρατσούκλι  «το διαστημόπλοιο της Apple», πήρε την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Cupertino  της επαρχίας Santa Clara στην California και ξεκίνησε να χτίζεται.

Στο μέρος όπου θα κατασκευαστεί το κτίριο, φιλοξενούνταν μια πανεπιστημιούπολη και η έκταση αγοράστηκε για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια. Η αρχική τιμή της κατασκευής υπολογίζονταν στα 3δις, αλλά ο προϋπολογισμός γρήγορα αυξήθηκε και έφτασε στα 5 δις. Τον Απρίλιο που μας πέρασε η Apple κατέθεσε αναθεωρημένα σχέδια για το κτίριο σε μία προσπάθεια μείωσης του κόστους.

«Το πραγματικό έξοδο του campus δεν είναι τόσο η πράσινη τεχνολογία αλλά τα υλικά – και αυτό που σχεδιαστές αποκαλούν ‘fit and finish’» αναφέρει δημοσίευμα  του Bloomberg και συνεχίζει «Όπως και με τα προϊόντα της Apple ο Jobs δεν ήθελε κενά, να φαίνονται τυχόν ραφές και πινελιές. Κάθε πάτωμα, ταβάνι και τοίχος πρέπει να γυαλιστεί όσο δεν πάει. Όλο το εσωτερικό ξύλο πρέπει να είναι από συγκεκριμένο τύπο σφενδάμου (maple) και μόνο το καλύτερης ποιότητας ‘heartwood’ στο κέντρο των δέντρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Να θυμίσουμε ότι το κτίριο αυτό ήταν έμπνευση του Steve Jobs, ο οποίος είχε παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Cupertino τα σχέδια της Apple για τα νέα της γραφεία.

Το νέο αυτό στολίδι της Apple αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016.