choice

Όλη η Αθήνα γεμάτη από στίχους του Καβάφη !

Το Ίδρυμα Ωνάση, την άνοιξη που μας πέρασε, κατάφερε να αποκτήσει το αρχείο Κ.Π. Καβάφη για το οποίο  είχε εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για να το αποκτήσει ένα γνωστό ίδρυμα του εξωτερικού. Ευτυχώς, το σπουδαίο αυτό αρχείο παρέμεινε στη χώρα μας και τώρα το  Ίδρυμα Ωνάση μας φέρνει πιο κοντά με τον αγαπημένο Αλεξανδρινό ποιητή.

Από τις 15 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης βρίσκεται παντού στην Αθήνα.

Όπου βρίσκεται και ο απλός πολίτης. Στους δρόμους.  Σε ένα συνεχές πήγαινε –έλα, γεμάτος σκέψεις, γεμάτος ερωτηματικά, γεμάτος προβληματισμούς!  Γνωστοί στίχοι του Καβάφη κοσμούν λεωφορεία και ο πολίτης διαβάζει αυτά που ουσιαστικά κρύβει και ο ίδιος μέσα του.

«Ξένος εγώ, ξένος πολύ», «Δεν έχω σήμερα κεφάλι για δουλειά», «Επέστρεφε συχνά και παίρνε με αγαπημένη αίσθησις», «Και τέλος πάντων, να, τραβούμ ' εμπρός» είναι μερικοί στίχοι που ξεπροβάλουν μπροστά σου από ένα παρελθόν μακρινό, από έναν ποιητή που αφοσιώθηκε απόλυτα στο έργο του.

Όπως αναφέρει η  εκτελεστική υποδιευθύντρια και υπεύθυνη επικοινωνίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και υπεύθυνη των δράσεων που οργανώνει το Ιδρυμα Ωνάση για τον Καβάφη, Αφροδίτη Παναγιωτάκου «Επιλέξαμε στίχους που δείχνουν πως ο Καβάφης έχει το μοναδικό, διαρκές χάρισμα να συνομιλεί με τον άνθρωπο κάθε εποχής. Ακόμα και σήμερα μας μιλά για συνθήκες της καθημερινότητάς μας όπως λίγοι μπορούν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το «παιχνίδι» ανάμεσα στα χαρακτηριστικά γυαλιά του μεγάλου ποιητή και στο logo του Ιδρύματος Ωνάση.