choice

Προσιτή τηλεϊατρική στο σπίτι

 

Πως θα σας φαίνονταν αν είχατε τη δυνατότητα να μετρήσετε το σφυγμό της καρδιάς σας και τον ρυθμό της αναπνοής σας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε από το σπίτι σας και χωρίς να σας αγγίξει γιατρός ή νοσοκόμος;

Μία νέα και μάλιστα πολύ οικονομική μέθοδος αποτύπωσης των ζωτικών βιολογικών δεικτών θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στην τηλεϊατρική, καθιστώντας  εύκολη την έγκαιρη διάγνωση ενός εγκεφαλικού ή ενός εμφράγματος στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βιντεοκάμερα και ένα πολύπλοκο λογισμικό που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή του σφυγμού της καρδιάς και του ρυθμού της αναπνοής του ασθενή, με απίστευτη ακρίβεια!

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό «PLoS ONE» από τους ερευνητές του Ιατρικού Κολλεγίου του πανεπιστημίου Regents της Georgia των ΗΠΑ και του Βιοιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου BanΝa της Κίνας οι οποίοι τώρα εργάζονται πάνω σε κάτι ανάλογο. Την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης εξ αποστάσεως.

Η ακρίβεια της νέας αυτής τεχνικής είναι απολύτως εξακριβωμένη αφού πραγματοποιήθηκαν διάφορες δοκιμές σε ανθρώπους και ζώα.