choice

ROV με χαμηλό κόστος από το ΤΕΙ Μεσολογγίου


Τέτοιες ειδήσεις μας κάνουν να χαμογελούμε και να σκεφτόμαστε πως «Ναι! Εμείς οι Έλληνες, όταν θέλουμε, είμαστε ικανοί για τα καλύτερα»

Στο εργαστήριο υδροβιολογίας και αλιευτικής διαχείρισης του Τμήματος Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, «γεννήθηκε» ένα υποβρύχιο όχημα χειρισμού (ROV) το οποίο έχει χαμηλό κόστος. Δεν ξεπερνά τα 2.500 ευρώ!

Το ROV χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, ενώ κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του οι στόχοι ήταν δύο. Πρώτον, να είναι ανθεκτικό και δεύτερον , να είναι οικονομικό με υλικά που δεν κοστίζουν ακριβά και που τα βρίσκει κανείς εύκολα στην αγορά.

Το συγκεκριμένο ROV έχει πολλά πλεονεκτήματα, αφού εκτός από την χαμηλή τιμή του, είναι και το μικρότερο σε μέγεθος και πιο ελαφρύ από όλα όσα κυκλοφορούν σήμερα. Επίσης είναι πολύ εύκολο στο χειρισμό του. Καταδύεται με ασφάλεια μέχρι και 100 μέτρα και καταγράφει video σε πραγματικό χρόνο από τις δύο κάμερες που διαθέτει.

Το νέο αυτό ROV θα βοηθήσει σημαντικά στις έρευνες για την εκτίμηση της βιοποικιλότητας, αλλά και για την παρακολούθηση ευαίσθητων οικοσυστημάτων.