choice

Ο Πύργος του Διαβόλου!

Μπορεί το όνομά του να προκαλεί «περίεργα» συναισθήματα, όμως έτσι τον βάφτισαν και προφανώς θα είχαν τους λόγους τους!

Ο περίφημος Πύργος του Διαβόλου βρίσκεται στους μαύρους λόφους κοντά στο Hulett και Sundance στο Crook County, βορειοανατολικά του Wyoming στις ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν μονολιθικό πυριγενή ηφαιστειογενή κορμό, με ύψος 386 μέτρα πάνω από το έδαφος και η κορυφή είναι στα 1.558 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην κορυφή του υπάρχει ένα πλάτωμα έκτασης 6 στρεμμάτων.

Ο Πύργος του Διαβόλου είναι ένας φυσικός σχηματισμός που μοιάζει με κορμό δέντρου, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι ο πυρήνας ενός ηφαιστείου, ο οποίος έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας της μακροχρόνιας έκθεσής του στα στοιχεία της φύσης. Η ηλικία του εντυπωσιακού αυτού σχηματισμού υπολογίζεται στα 65 εκατομμύρια χρόνια!

Μύθοι των Ινδιάνων λένε ότι 7 αδελφές της φυλής των Σιού που μάζευαν λουλούδια στην περιοχή, κυνηγήθηκαν από μια αρκούδα. Τότε το Μεγάλο Πνεύμα τις λυπήθηκε και αύξησε το έδαφος που έγινε πύργος προστασίας για να κρυφτούν τα κορίτσια μέσα. Η αρκούδα προσπάθησε να αναρριχηθεί στο βράχο, αλλά έπεσε μακριά, τα δε κορίτσια αναλήφθηκαν στον ουρανό.Οι Ινδιάνοι λένε πως αυτά τα σημάδια στις πλευρές του λόφου είναι τα αποτυπώματα της αρκούδας' επίσης λένε ότι οι πρόγονοι τους κοιτούσαν στον ουρανό και τα έβλεπαν.

Στις μέρες μας ο Πύργος του Διαβόλου αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της περιπέτειας , ενώ περίπου το 1% των 400.000 επισκεπτών ετησίως κάνουν αναρρίχηση κυρίως μέσω των παραδοσιακών τεχνικών αναρρίχησης. Άλλωστε οι στήλες λάβας που έχουν σχηματιστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδανικές για αναρρίχηση.