choice

Πώς να γλυτώσετε από αιτήσεις παιχνιδιών και εφαρμογών στο Facebook

Για άλλους απαραίτητο, για άλλους μια ευχάριστη ενασχόληση, για κάποιους «αναγκαίο κακό», γεγονός πάντως είναι πως το Facebook έχει εισβάλει στην καθημερινότητά μας και έχει εγκατασταθεί για τα καλά.

Για αρκετό κόσμο είναι ενοχλητικές οι συνεχείς προσκλήσεις για παιχνίδια και διάφορες εφαρμογές που δέχονται από φίλους. Και επειδή πολλές φορές ένα «όχι ευχαριστώ» δεν είναι αρκετό, ούτε βέβαια το να αφήσετε την ειδοποίηση να είναι ενεργή για μήνες, σας έχουμε τρόπους για να αποφύγετε τις κουραστικές προσκλήσεις.

Το Facebook έχει προνοήσει και σας δίνει την δυνατότητα να απαγορεύσετε σε άλλους χρήστες να σας στέλνουν παιχνίδια, εφαρμογές, εκδηλώσεις όπως επίσης σας επιτρέπει να μπλοκάρετε κάποιες εφαρμογές.

Πως θα το κάνετε; Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας,  επιλέξτε «Ρυθμίσεις απορρήτου» και στη συνέχεια το «Μπλοκάρισμα» στην καρτέλα αριστερά.

Αν πάλι θέλετε να επιλέξετε από ποιες εφαρμογές και παιχνίδια δεν θα καταφθάνουν ειδοποιήσεις, πληκτρολογήστε τα ονόματα των «ενοχλητικών» εφαρμογών  στο «Μπλοκάρισμα εφαρμογών» που βρίσκεται στο τελευταίο πεδίο της σελίδας. Εφόσον μια εφαρμογή επιλεγεί να μπλοκαριστεί, δεν θα μπορεί πλέον να επικοινωνήσει μαζί σας ή να πάρετε οποιαδήποτε πληροφορία για αυτήν από το Facebook.

Όσο για τις προσκλήσεις για παιχνίδια και εφαρμογές από φίλους , για να μην τους μπλοκάρουμε εντελώς, μπορούμε απλά να πληκτρολογήσουμε τα ονόματά τους στο πεδίο «Μπλοκάρισμα προσκλήσεων για εφαρμογές» από την ίδια σελίδα. Θυμηθείτε πως υπάρχει και αντίστοιχο πεδίο στην σελίδα για «μπλοκάρισμα προσκλήσεων σε εκδηλώσεις» με την ίδια διαδικασία και διακοπή των προσκλήσεων.

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει και ένα πεδίο το «Μπλοκάρισμα χρηστών» που απαγορεύει σε συγκεκριμένους φίλους σας να βλέπουν το timeline σας και το τι γράφετε. (εξαιρούνται τα όσα γράφετε σε μία ομάδα στην οποία ανήκετε και οι δύο.)

Μετά από όλα αυτά, ίσως η ζωή σας στο Facebook  να γίνει λίγο πιο εύκολη!