choice

Παγκόσμια διάκριση για το TEDx Kalamata 2013 !

Τον Ιούλιο που μας πέρασε διοργανώθηκε στην πόλη της Καλαμάτας το δεύτερο TEDxKalamata με τον τίτλο "Brave New World". Φιλοξενήθηκε στις 26 Ιουλίου στο Κάστρο της Καλαμάτας και στις 27 Ιουλίου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Brave New World ήταν το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο. Και αυτό το γεγονός ήταν που έκανε τη διαφορά! Πριν από μερικές ημέρες στην κεντρική σελίδα του TEDx φιλοξενήθηκε ένα άρθρο που αφορούσε στα 5 πιο περίεργα μέρη όπου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση TEDx.

Όπως αναφέρει το άρθρο :«Δεν χρειάζεται αμφιθέατρο, καθίσματα, διαφάνειες ή ακόμα και μια σκηνή για να μοιραστούν νέες ιδέες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενθουσιασμός, καλές ιδέες και διάθεση να πάρεις ρίσκα και να αλλάξεις τον κόσμο. Με πάνω από 7.000 εκδηλώσεις από το 2009, μπορείς να φανταστείς ότι TEDx εκδηλώσεις έχουν λάβει χώρα και σε πολύ περίεργα μέρη. Παρακάτω είναι πέντε από τα αγαπημένα μας:

1. TEDxEverest: Μια εκδήλωση TEDx στα 21.000 πόδια
2. TEDxKalamata: TEDx σε αρχαιολογικό χώρο
3. TEDxMaastricht: Εκδήλωση TEDx μέσα σε ένα τρένο
4. TEDxBrooklyn: TEDx σε αίθουσα  bowling
5. TEDxBlackRockCity:  Το TEDx σε Φεστιβάλ στην έρημο »

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα κατακτά μια σημαντική διάκριση αν σκεφτεί κανείς ότι η επιλογή έγινε μεταξύ περίπου 7.000 διοργανώσεων TEDx από το 2009 μέχρι και σήμερα.