choice

Σύγχρονος Ίκαρος 54 ετών!

Στα 54 χρόνια του ο Ελβετός Yves Rossy πετάει!

Δεν είναι σχήμα λόγου, πετάει στην κυριολεξία. Με φτερά που κατασκεύασε ο ίδιος (έχουν άνοιγμα 1,8 μέτρα) πετάει στο ύψος που επιλέγει και επισκέπτεται τα μέρη που θέλει να δει.

Ξεκίνησε ως μαθητευόμενος μηχανικός, έγινε πιλότος σε αεροπορική εταιρεία και κατέληξε στην πολεμική αεροπορία της Ελβετίας. Έχει πετάξει με αλεξίπτωτα πλαγιάς και έχει δοκιμάσει ελεύθερη πτώση όπου η αίσθηση της ελευθερίας τον γοήτευσε και τον ενθουσίασε. Τότε ήταν που αποφάσισε πως θέλει να πετάει σαν τα πουλιά.

Το γκαράζ του σπιτιού του έγινε ο χώρος στον οποίο δοκίμασε πολλές κατασκευές, μέχρι τη στιγμή που δημιούργησε την συγκεκριμένη η οποία και …τον απογείωσε!

Ξεκίνησε τις πτήσεις και φυσικά υπήρξαν και τα απρόοπτα. Μια φορά του επιτέθηκε ένας αετός, ενώ η πρώτη του προσγείωση ήταν επεισοδιακή με άσχημες καιρικές συνθήκες.
Δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε.

"Όμως έτσι είναι ο άνθρωπος. Έχουμε την ικανότητα να ξεχνάμε. Και συνεχίζουμε", τονίζει.

Ο Rossy έχει πετάξει σε μέρη όπως το Γκραντ Κάνυον ή το Ρίο ντε Τζανέιρο «Είναι αυτές οι στιγμές στη ζωή σου που ζεις απόλυτα τη στιγμή, το μέρος, τα πάντα. Στο Ρίο έκλαιγα μέσα στο κράνος μου από συγκίνηση".