choice

Ταξίδια-αστραπή μέσα σε… κάψουλες!

Χρόνια πριν τέτοιες εικόνες τις βλέπαμε σε κινηματογραφικές παραγωγές. Επειδή όμως πολλά από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα στη μεγάλη οθόνη σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουνε γίνει πραγματικότητα, ίσως ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε και τα ταξίδια-αστραπή μέσα σε κάψουλες.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ανήκει στον  δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και οραματιστή Elon Musk, που είναι ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla.Ο Musk φιλοδοξεί να προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κάψουλες οι οποίες θα αναπτύσσουν υπερηχητικές ταχύτητες από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες.

Τις δύο πόλεις χωρίζουν 610 χιλιόμετρα και με το Hyperloop έναν αγωγό που θα τις συνδέει, ο χρόνος που θα απαιτείται για να καλυφθεί η απόσταση θα είναι μόνο 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως οι κάψουλες θα ταξιδεύουν μέσα στον αγωγό με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 1.220 χιλιόμετρα την ώρα!!! Η κάθε κάψουλα θα χωρά 28 επιβάτες και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους χειριστές των σταθμών ενώ θα διαθέτει  και μάσκες οξυγόνου για επείγουσες καταστάσεις.

Το ποσό που θα χρειασθεί για να κατασκευαστεί το όλο εγχείρημα υπολογίζεται στα 6 δις. δολάρια, ενώ το εισιτήριο για το ταξίδι δεν θα ξεπερνά τα 20 δολάρια ανά άτομο. Όπως δήλωσε ο εμπνευστής του Hyperloop μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα μπορούμε να έχουμε έναν πειραματικό αγωγό.