choice

Το ποτάμι που το έσκασε από τον παράδεισο!

Όλοι συμφωνούμε πως η φύση «βγάζει» τα καλύτερα χρώματα. Και όταν έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις «ζωγραφιές» της, την εκμεταλλευόμαστε. Θα πάμε λοιπόν μέχρι την Κολομβία για να απολαύσουμε ένα μοναδικό βιολογικό θαύμα.

Το ποτάμι Caño Cristales αναφέρεται ως το «ποτάμι των πέντε χρωμάτων", "το ποτάμι που το έσκασε από τον παράδεισο», και «το πιο όμορφο ποτάμι του κόσμου." Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα κάθε έτος, μεταξύ της υγρής και ξηρής περιόδου όπου η στάθμη του νερού βρίσκεται στο σωστό σημείο, ένα μοναδικό είδος φυτού το Macarenia clavigera ξεδιπλώνει όλη την ομορφιά του μετατρέποντας το ποτάμι σε ζωντανό ζωγραφικό πίνακα!

Λαμπερό κόκκινο, πιτσιλιές από κίτρινο, έντονο πράσινο, καταγάλανα νερά και δεκάδες άλλες αποχρώσεις συνθέτουν ένα σκηνικό μαγευτικό! Η κατάλληλη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το  Caño Cristales είναι από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο όπου η έκρηξη χρωμάτων είναι μοναδική!

Το ποτάμι βρίσκεται στο εθνικό πάρκο "Serrania de la Macarena" μία περιοχή η οποία για πολλά χρόνια ήταν κλειστή για τους τουρίστες, λόγω της δραστηριότητας των ανταρτών εκεί. Από το 2009 όμως άνοιξε και πάλι για τους επισκέπτες και πλέον πολλά ταξιδιωτικά γραφεία αναλαμβάνουν ξεναγήσεις στην περιοχή.